Изработка на сайт – Абсинт Уеб Студио

Всички сайтове, които изграждаме от нулата за нашите клиенти, са добре оптимизирани и готови за индексиране в търсачките.
Въпреки това, често се случва ключовите думи, които са зададени от клиентите, да бъдат силно конкурентни, което обезателно намалява шансовете им да бъдат забелязани на по-предни позиции при търсене.
В този случай се налага реклама в Google Ads и по-усърдна работа върху съдържанието на сайта (ние не предлагаме реклама, но има колеги , занимаващи се само и единствено с оптимизация, които могат да ви помогнат да изградите акаунт там и да ви предложат допълнителна услуга за оптимизация) .

Ето някои основни неща, които трябва да запомните, ако искате да имате добре оптимизиран сайт и без намесата на платена реклама.

 

1.Обърнете внимание на мобилната версия на своя сайт.
Преди години не беше от толкова голямо значение, но през 2019 година 60 % от трафика в мрежата се осъществява през мобилни устройства.
Мобилната версия абсолютно винаги трябва да е максимално олекотен вариант на версията за декстоп, спестявайки мобилни данни и време за преглед.
Всеки сайт, разработен от нас притежава ефективна и адаптивна мобилна версия, което автоматично им помага да поведат в надпревара с конкурентни сайтове, които не разполагат с мобилна версия.

2. Оптимизирайте добре съдържанието в сайта си.

Оптимизирайте добре съдържанието в страниците и публикациите в сайта си ,в това число и продуктовите такива.
При писането на съдържание във вашия сайт , независимо от какъв тип , е хубаво да имате предвид своята аудитория и това какво е търсенето й в Google, например.
Ако искате хората да ви намират повече при написването на конкретна дума в Google, постарайте се да включвате думата колкото се може по-често в съдържанието, в подходящ контекст.

3. Оптимизирайте добре изображенията , които качвате.

Оптимизирайте добре изображенията , които качвате в сайта си.
Опитайте се да качвате изображения с малка тежест, не повече от 1MB за изображение. От оптималния размер на изображенията в сайта ви зависи неговата скорост, а тя е изключително важен компонент за един сайт/онлайн магазин/онлайн каталог.

4. Добавете SSL сертификат.

Google маркира сайтовете без SSL сертификат като несигурни, а това не просто е възможно най-нежеланото послание към потребителя, но и пречи на идексирането в Google .
Затова всеки изработен от нас сайт,независимо онлайн магазин, онлайн каталог или информативен сайт, задължително притежава такъв сертификат.

5. Обърнете сериозно внимание на URL адресите в сайта си.
Обърнете сериозно внимание на URL адресите.
URL адресите са така наречените „линкове“ във вашия уебсайт.
Желателно е , когато пишете нова публикация, съставяте страница или въвеждате нов продукт, да поставяте правилния URL, за да бъде той правилно прочетен от търсачките.
Правилният URL задължително трябва да бъде с латински букви .
Пример:
Грешно: зимни-палта
Правилно: zimni-palta

Повече за транслитерацията може да прочетете тук:

https://www.google.com/intl/bg/inputtools/services/features/transliteration.htm

6. Обърнете внимание на SEO мета данните.

Обърнете внимание на SEO мета данните, които можете да редактирате под страниците и публикациите си.
Под всяка от страниците/публикациите в WordPress , има функция за добавяне на мета описание на страницата и добавяне на ключови думи (ако тази опция е включена от разработчика на сайта ви) .
Не пренебрегвайте тези полета.
Те са важен ресурс, който може да използвате с цел издигане на сайта ви по-нагоре при индексиране в търсачките .

Подбирайте думите интелигентно , като се замислите какво търсят евентуалните ви клиенти.
Ако бизнесът ви е за продажба на цветя в центъра на София, например, какви думи бихте въвели?

Ето един малък пример : цветя, център, София, цветя център софия, цветарница София, цветарница, магазин за цветя, продажба на цветя.

Поставяйте на първо място най-подходящите думи.

Защо „продажба на цветя“, тогава, е на последно място?
Отговорът е много прост.

Замислете се какво ще търси в гугъл клиентът.

Ще търси „продажба на цветя“ , директно името на вашия бизнес или ще търси „магазин за цветя“ , „цветя София“?

Именно.

7. Добавяйте alt тагове към изображенията.

Alt таговете на изображенията са алтернативно заглавие и описание на изображението, което обикновено се показва, ако изображението не може да се отвори. Освен, че помага на посетителите да се досетят какво представлява неотвореното все още изображение, алт- тагът индексира допълнително самото изображение в Google.

8. Поддържайте сайта си максимално опростен откъм функции.

Поддържайте сайта си максимално опростен откъм функции.
Колкото по-малко функции има един сайт/онлайн магазин/каталог, толкова по-бързо се зарежда, по-ненатоварващ е за посетителите си и работи много по-ефективно.

9.Публикувайте съдържание в сайта си редовно.

Публикувайте съдържание редовно.
Поддържането на един сайт активен дава ясен сигнал на посетителите и на индексиращите машини , че сайтът е актуален.

 

 

Внимание: Статията е със запазени авторски права. В случай, че копирате тази статия или представяте нейното съдържание  или фрагменти  като свои, без знанието и разрешението на Абсинт  Уеб Студио, ще бъдете наказани спрямо българското законодателство.

Call Now