Изработка на сайт – Абсинт Уеб Студио

Всички сайтове, които изграждаме от нулата за нашите клиенти, са добре оптимизирани и готови за индексиране в търсачките.
Въпреки това, често се случва ключовите думи, които са зададени от клиентите, да бъдат силно конкурентни, което обезателно намалява шансовете им да бъдат забелязани на по-предни позиции при търсене.
В този случай се налага реклама в Google Ads и по-усърдна работа върху съдържанието на сайта (ние не предлагаме реклама, но има колеги , занимаващи се само и единствено с оптимизация, които могат да ви помогнат да изградите акаунт там и да ви предложат допълнителна услуга за оптимизация) .

Ето някои основни неща, които трябва да запомните, ако искате да имате добре оптимизиран сайт и без намесата на платена реклама.

 

1.Обърнете внимание на мобилната версия на своя сайт.
Преди години не беше от толкова голямо значение, но през 2019 година 60 % от трафика в мрежата се осъществява през мобилни устройства.
Мобилната версия абсолютно винаги трябва да е максимално олекотен вариант на версията за декстоп, спестявайки мобилни данни и време за преглед.
Всеки сайт, разработен от нас притежава ефективна и адаптивна мобилна версия, което автоматично им помага да поведат в надпревара с конкурентни сайтове, които не разполагат с мобилна версия.

2. Оптимизирайте добре съдържанието в сайта си.

Оптимизирайте добре съдържанието в страниците и публикациите в сайта си ,в това число и продуктовите такива.
При писането на съдържание във вашия сайт , независимо от какъв тип , е хубаво да имате предвид своята аудитория и това какво е търсенето й в Google, например.
Ако искате хората да ви намират повече при написването на конкретна дума в Google, постарайте се да включвате думата колкото се може по-често в съдържанието, в подходящ контекст.

3. Оптимизирайте добре изображенията , които качвате.

Оптимизирайте добре изображенията , които качвате в сайта си.
Опитайте се да качвате изображения с малка тежест, не повече от 1MB за изображение. От оптималния размер на изображенията в сайта ви зависи неговата скорост, а тя е изключително важен компонент за един сайт/онлайн магазин/онлайн каталог.

4. Добавете SSL сертификат.

Google маркира сайтовете без SSL сертификат като несигурни, а това не просто е възможно най-нежеланото послание към потребителя, но и пречи на идексирането в Google .
Затова всеки изработен от нас сайт,независимо онлайн магазин, онлайн каталог или информативен сайт, задължително притежава такъв сертификат.

5. Обърнете сериозно внимание на URL адресите в сайта си.
Обърнете сериозно внимание на URL адресите.
URL адресите са така наречените „линкове“ във вашия уебсайт.
Желателно е , когато пишете нова публикация, съставяте страница или въвеждате нов продукт, да поставяте правилния URL, за да бъде той правилно прочетен от търсачките.
Правилният URL задължително трябва да бъде с латински букви .
Пример:
Грешно: зимни-палта
Правилно: zimni-palta

Повече за транслитерацията може да прочетете тук:

https://www.google.com/intl/bg/inputtools/services/features/transliteration.htm

6. Обърнете внимание на SEO мета данните.

Обърнете внимание на SEO мета данните, които можете да редактирате под страниците и публикациите си.
Под всяка от страниците/публикациите в WordPress , има функция за добавяне на мета описание на страницата и добавяне на ключови думи (ако тази опция е включена от разработчика на сайта ви) .
Не пренебрегвайте тези полета.
Те са важен ресурс, който може да използвате с цел издигане на сайта ви по-нагоре при индексиране в търсачките .

Подбирайте думите интелигентно , като се замислите какво търсят евентуалните ви клиенти.
Ако бизнесът ви е за продажба на цветя в центъра на София, например, какви думи бихте въвели?

Ето един малък пример : цветя, център, София, цветя център софия, цветарница София, цветарница, магазин за цветя, продажба на цветя.

Поставяйте на първо място най-подходящите думи.

Защо „продажба на цветя“, тогава, е на последно място?
Отговорът е много прост.

Замислете се какво ще търси в гугъл клиентът.

Ще търси „продажба на цветя“ , директно името на вашия бизнес или ще търси „магазин за цветя“ , „цветя София“?

Именно.

7. Добавяйте alt тагове към изображенията.

Alt таговете на изображенията са алтернативно заглавие и описание на изображението, което обикновено се показва, ако изображението не може да се отвори. Освен, че помага на посетителите да се досетят какво представлява неотвореното все още изображение, алт- тагът индексира допълнително самото изображение в Google.

8. Поддържайте сайта си максимално опростен откъм функции.

Поддържайте сайта си максимално опростен откъм функции.
Колкото по-малко функции има един сайт/онлайн магазин/каталог, толкова по-бързо се зарежда, по-ненатоварващ е за посетителите си и работи много по-ефективно.

9.Публикувайте съдържание в сайта си редовно.

Публикувайте съдържание редовно.
Поддържането на един сайт активен дава ясен сигнал на посетителите и на индексиращите машини , че сайтът е актуален.

 

 

Внимание: Статията е със запазени авторски права. В случай, че копирате тази статия или представяте нейното съдържание  или фрагменти  като свои, без знанието и разрешението на Абсинт  Уеб Студио, ще бъдете наказани спрямо българското законодателство.

 

 

изработка на сайт, сайт, искам сайт, изработка на сайт софия, изработка на сайт враца, изработка на сайт пловдив, изработка на страница в интернет, уеб дизайн , фирма за уеб дизайн, фирма за правене на сайтове

Ако смятате, че статията е била полезна, споделете я с приятели и колеги :)