Всеки, който някога се е занимавал с компютри и по-специално, с писането на код , разработването на сайтове, програми и приложения, се е замислял по-надълбоко за същността на злонамерените атаки.

Някои от нас до такава степен са вникнали в различните видове атаки, че дори ги предизвикват сами, за да тестват сигурността на продуктите , които разработват (White Hat Hack).

Това, което можете всички вие, като крайни потребители на услугата Изработка на сайт да направите, е да следвате нашите съвети, до които достигнахме с години опити и грешки.

1. Използвайте допълнителна защита към формата за  вход в панела за управление на съдържанието . Captcha кодовете варират, можете да се посъветвате с разработчика на вашия сайт в каква форма би било най-добре да се засили тази защита във вашия случай (всеки сайт е специфичен).
Някои фирми предлагат тази услуга като платен модул, докато при нас тя се предлага като включена в пакета услуга, тъй като сигурността е едно от нещата, на които държим особено много.

2. След като ви изпратим данни за достъп до сайта, моля, не ги предоставяйте на трети лица. Сменете паролата си веднага , с нова и достатъчно сигурна – безсмислена дума , знак, цифри, смислена дума с главна буква (незадължително в тази подредба). Целта на дългата и шарена откъм символи парола е да обърка машините при Brute Force атаки и да затрудни всеки, опитал се да разбие паролата ви чрез социално инженерство или друг тип злонамерена атака.
Добре е да сменяте паролата си периодично, на всеки шест месеца.

3. При възможност, добавете допълнителна защита към сайтовете си, които да блокират злонамерени опити за вход. Например, при 3 пъти погрешно въведена парола или потребителско име, IP адресът да бъде блокиран. Тази услуга също се предлага от нас напълно безплатно и е неотменна част от изработката на сайта.

4. Внимавайте от какви устройства посещавате панела за управление на съдържание. Ако влизате от публични устройства (интернет кафенета, например) , не забравяйте да излезете от панела.
Много е важно също така, да не кликвате на “Запомняне на парола” , докато използвате тези устройства.

 

 

Както виждате, ние поемаме цялата техническа  грижа  за сайта ви  и за това да се чувствате добре и сигурни , докато работите с него.
От вас се изисква единствено да бъдете внимателни със съхранението на данните си за достъп и да не допускате те да попаднат в грешни ръце.

 

Внимание: Статията е със запазени авторски права. В случай, че копирате тази статия или представяте нейното съдържание  или фрагменти  като свои, без знанието и разрешението на Абсинт  Уеб Студио, ще бъдете наказани спрямо българското законодателство.

Call Now