Всеки, който някога се е занимавал с компютри и по-специално, с писането на код , разработването на сайтове, програми и приложения, се е замислял по-надълбоко за същността на злонамерените атаки.

Някои от нас до такава степен са вникнали в различните видове атаки, че дори ги предизвикват сами, за да тестват сигурността на продуктите , които разработват (White Hat Hack).

Това, което можете всички вие, като крайни потребители на услугата Изработка на сайт да направите, е да следвате нашите съвети, до които достигнахме с години опити и грешки.

1. Използвайте допълнителна защита към формата за  вход в панела за управление на съдържанието . Captcha кодовете варират, можете да се посъветвате с разработчика на вашия сайт в каква форма би било най-добре да се засили тази защита във вашия случай (всеки сайт е специфичен).
Някои фирми предлагат тази услуга като платен модул, докато при нас тя се предлага като включена в пакета услуга, тъй като сигурността е едно от нещата, на които държим особено много.

2. След като ви изпратим данни за достъп до сайта, моля, не ги предоставяйте на трети лица. Сменете паролата си веднага , с нова и достатъчно сигурна – безсмислена дума , знак, цифри, смислена дума с главна буква (незадължително в тази подредба). Целта на дългата и шарена откъм символи парола е да обърка машините при Brute Force атаки и да затрудни всеки, опитал се да разбие паролата ви чрез социално инженерство или друг тип злонамерена атака.
Добре е да сменяте паролата си периодично, на всеки шест месеца.

3. При възможност, добавете допълнителна защита към сайтовете си, които да блокират злонамерени опити за вход. Например, при 3 пъти погрешно въведена парола или потребителско име, IP адресът да бъде блокиран. Тази услуга също се предлага от нас напълно безплатно и е неотменна част от изработката на сайта.

4. Внимавайте от какви устройства посещавате панела за управление на съдържание. Ако влизате от публични устройства (интернет кафенета, например) , не забравяйте да излезете от панела.
Много е важно също така, да не кликвате на “Запомняне на парола” , докато използвате тези устройства.

Както виждате, ние поемаме цялата техническа  грижа  за сайта ви  и за това да се чувствате добре и сигурни , докато работите с него.
От вас се изисква единствено да бъдете внимателни със съхранението на данните си за достъп и да не допускате те да попаднат в грешни ръце.

Внимание: Статията е със запазени авторски права. В случай, че копирате тази статия или представяте нейното съдържание  или фрагменти  като свои, без знанието и разрешението на Абсинт  Уеб Студио, ще бъдете наказани спрямо българското законодателство.

 

 

изработка на сайт, сайт, искам сайт, изработка на сайт софия, изработка на сайт враца, изработка на сайт пловдив, изработка на страница в интернет, уеб дизайн , фирма за уеб дизайн, фирма за правене на сайтове

Ако смятате, че статията е била полезна, споделете я с приятели и колеги :)