Здравейте, приятели и клиенти.
Днес бихме искали да разнищим въпроса за изграждането на онлайн магазин от чисто техническа и от легална гледна точка.
Много клиенти са ни задавали въпроса дали при изработка на сайт за конкретна дейност и предлагащи се услуги или при изработка на онлайн магазин, е необходимо да разполагат с фирма.
Нашият отговор е “Да, желателно е.”
От чисто техническа гледна точка за нас няма никакво значение дали имате фирма или не , независимо дали става дума за сайт или онлайн магазин.
Издаваме фактура както на физическо лице, така и на юридическо.
За нас това не е проблем, можем да направим сайт за Вас дори и да нямате фирма.
От чисто юридическа/легална гледна точка, обаче, съществуват някои наредби и закони , които ако желаете да бъдете изрядни, трябва да спазите.

1. При стартиране на онлайн магазина  може и да не посочвате фирма веднага, но е желаетелно да имате такава. Плащането за сайта може да бъде от физическо лице, но е желателно да имате фирма (дори и неактивна към момента),  за да може при първата поръчка от магазина , да може да реагирате и да започнете отчет.

2. Според законовите промени от изминалата година (влизането в сила на Наредба Н -18) , всички онлайн магазини са с почти същия статут като физическите магазини. Всеки нов онлайн магазин се регистрира в НАП (попълва се приложение № 33  от фирмения счетоводител и се внася в указания от НАП срок).
При издаването на онлайн магазин, ние Ви изпращаме всички необходими технически данни , които трябва да попълним ние в даденото приложение, като създатели на сайта.

3. След декларирането на Вашия онлайн магазин , трябва да имате предвид , че ако използвате други плащания освен “плащане по банков път” и  “плащане в брой при доставка/наложен платеж с паричен превод” , трябва да закупите допълнителен СУПТО софтуер, който е доста скъп и ще усложни до голяма степен  и работата във физическия Ви магазин , ако разполагате с такъв . Тази система свързва касовия апарат с онлайн магазина и общо взето, праща отчети към НАП.

4. Ако не желаете да регистрирате онлайн магазините си , то може да направите ОНЛАЙН КАТАЛОГ.
Онлайн каталогът има абсолютно същия външен вид като онлайн магазина, без опцията за пазаруване онлайн, но с форма за поръчка /запитване, чрез която клиентите могат да Ви изпращат заявка за конкретен продукт по имейл или телефон.

Преценете добре нуждите си и постъпете както пресметнете за добре.
Ние сме насреща във всяка една ситуация!

 

изработка на сайт, сайт, искам сайт, изработка на сайт софия, изработка на сайт враца, изработка на сайт пловдив, изработка на страница в интернет, уеб дизайн , фирма за уеб дизайн, фирма за правене на сайтове

Ако смятате, че статията е била полезна, споделете я с приятели и колеги :)